Wie ben ik?











De winnaar is niet degene die altijd wint, maar degene die nooit opgeeft.

Beste bezoeker, welkom op de site van mijn praktijk, mijn naam is Karin.

In een ver verleden, net na de tijd dat de dinosauriers nog rondliepen, werd ik geboren in een klein dorpje in Nederland. Als kind waren mijn toekomstplannen al duidelijk, ik wilde een jonge moeder worden en dierenarts. Mijn leven had niet anders kunnen verlopen, door vele obstakels die op mijn pad kwamen was er niets meer over van de mooie dromen, mijn toekomst leek af te stevenen op een nachtmerrie.  Ik raakte de weg kwijt, voelde mij verloren en zag door de bomen het bos niet meer. Op deze manier wilde ik niet verder, ik dacht alleen in problemen, was negatief en verre van gelukkig.


Dat was het moment voor mij om het roer om te gooien, ik ben mij gaan verdiepen in antwoorden, in mogelijkheden, wat kon er anders en vooral wat kon IK anders doen. Met vallen en opstaan leerde ik ontdekken wat mij energie gaf, waar ik gelukkig van werd, wat ging er nog wel goed en hoe kon ik die goede dingen uitbreiden.


Inmiddels zijn we weer jaren verder, mijn hobbelige weg heeft ook zeer mooie momenten gekend. Zo mocht ik op jonge leeftijd moeder worden van eerst mijn dochter (nu 31 jaar) en daarna mijn zoon (nu 29 jaar), zij zijn beide opgergroeid tot twee mooie volwassen mensen. Vele jaren later heb ik het geluk gehad om een derde wonder op de wereld te mogen zetten waardoor ik nu ook nog ervaar hoe het is om een "oude" moeder te zijn, mijn tweede zoon (nu 12 jaar) vulde ons gezin aan.

Professionele ontwikkeling

Als jonge moeder was het belangrijk om brood op de plank te hebben, tijd om verder te studeren was er niet. Hierdoor "rolde" ik in de wereld van de verkoop en klom op tot filiaalleidster. Ondanks dat ik genoot van het contact met de klanten en de mensen om me heen, bleef er toch iets knagen en wilde ik meer betekenen voor anderen meer specifiek voor kinderen en jongeren. Door het pad dat ik afgelegd had wist ik hoe moeilijk het kon zijn voor hen, ik wilde mijn ervaringen delen en samen met hen zoeken naar oplossingen.

In 2012 heb ik de "stoute" schoenen aangetrokken en ben gaan studeren, eerst Gezinswetenschappen aan de HUB te Brussel toen nog gecombineerd met mijn voltijdse baan als filiaalleidster. Na anderhalf jaar merkte ik dat alleen het theoretisch leren niet voldoende was en besloot ik afscheid te nemen van de wereld van de verkoop zodat ik mij volledig op mijn studie kon richten. Zo kwam ik in februari 2014 als stagiaire terecht in een organisatie die werkt met jongeren tussen de 6 en 18 jaar met gedrags- en emotionele moeilijkheden. Hier kwam ik "thuis", het voelde alsof ik mijn bestemming had bereikt, het zal ook niet als verrassing klinken dat ik hier nog altijd werkzaam ben. Hier leerde ik werken met kinderen en pubers zowel in individuele trajecten als in groepen, mijn reeds opgedane kennis kon ik toepassen en verder uitbreiden.


Ik genoot van het werken en bleef op zoek naar extra methodieken en handvatten. In april 2015 behaalde ik het certificaat LSCI (Life Space Crisis Intervention), LSCI is een therapeutische/methodische, verbale interventiemethode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor kinderen en jongeren met chronische patronen van zelfondermijnend gedrag. Daarnaast werd ik in oktober van hetzelfde jaar een gecertificeerde Rots en Water trainer. In juni 2017 studeerde ik af als "Gegradueerde in de orthopedagogie", mijn Rots en Water breidde ik uit met de verdieping "Psychosociaal trauma en rouwverwerking" in september 2018 en in april 2019 behaalde ik mijn diploma "kindercoach". Er worden steeds weer nieuwe "ontdekkingen gedaan in deze sector, zo zal ik als jeugd- en gezinscoach ook blijvend studeren. In april dit jaar rond ik de cursus "Weerbaar communiceren met pubers" af, in mei hoop ik mijn certificaat te behalen als trainer in "Teken je Gesprek" en in november volgt er een nieuwe uitbreiding van Rots en Water namelijk "Werken met het Gezin". Om het verhaal voor nu af te sluiten wil ik eindigen met mijn huidige studie "Professioneel bachelor in de Othopedagogie", een voortraject die mij moet brengen naar de "Master Klinische Orthopedagogie". Op die manier hoop ik u als ouder, nog meer ondersteuning te kunnen bieden .

U kunt bij mij ook terecht voor:

Praat met ons

De eerste stap bij oplossingsgericht werken is praten. Laten we een moment plannen waarop we elkaar kunnen ontmoeten en praten over wat er goed gaat en nog beter kan.

Maak een afspraak
Share by: